FinnEM-akatemia

Ensihoidon, akuuttihoidon tai akuuttilääketieteen parissa puurtava (väitöskirja)tutkija tai opiskelija!

Oletko tutkinut esimerkiksi kliinisiä toimenpiteitä, henkilöstön työhyvinvointia tai järjestelmää? Pyöritätkö P-arvoja, rokkaatko ROC-käyriä vai trokaatko temaattista analyysiä?

Palatko halusta esitellä kovan työsi tuloksia FinnEM-konferenssissa? 

FinnEM 2023-konferenssin yhteydessä Lahdessa 12.-13.1.2023 koeponnistetaan ensimmäistä kertaa FinnEM:n historiassa myös tieteellinen osuus.

Jos sinulla on yllä mainittuihin aloihin sopiva ajankohtainen tieteellinen julkaisu, gradu tai opinnäytetyö, tartu rohkeasti tähän mahdollisuuteen esitellä työsi tuloksia!

Lähetä abstrakti arvioitavaksi alla olevan napin takaa 13.11.2022 mennessä.

Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

FinnEM Akatemian valitsemat abstraktit esitetään posterin muodossa konferenssin tiloissa.

Hyväksytyn abstraktin lähettäjä/esittäjä pääsee ilmaiseksi FinnEM2023.fi konferenssiin.

Eikä tässä vielä kaikki! Jokaisen tason parhaiten pisteytetyn abstraktin lähettäjä saa maineen ja kunnian lisäksi osallistumisoikeuden seuraavaan Laatupäivystyksen OlhavaEMC tai PyhäEMC -koulutustapahtumaan!

Tule mukaan ja ole rohkeasti osana FinnEM:in tieteellistä osuutta!

Lue lisätiedot ensin huolellisesti
(klikkaa auki alta).

  • Pyydämme ystävällisesti lukemaan alla olevat säännöt ennen abstraktin lähetystä:

    1. Kaikki abstraktit tulee lähettää tämän lomakesivun kautta 13.11.2022 mennessä. Sähköpostin tai muiden väylien kautta lähetettyjä abstrakteja ei huomioida.

    2. Lähetettävän abstraktin tulee olla tekstimuodossa. Mahdolliset kuvat/kuviot on oltava jossain yleisessä muodossa (PDF, JPEG, PNG). Emme suosittele Excel-taulukkoa.

    3. Pyydämme huomioimaan, että esittävän kirjoittajan on oltava listattu ensimmäisenä kirjoittajana (first author).

    4. Esittävä kirjoittaja toimii abstraktin lähetyksestä vastaavana henkilönä. Esittävälle kirjoittajalle lähetetään kaikki FinnEM-konferenssiin lähetettyyn abstraktiin liittyvät viestit. Esittävän kirjoittajan on varmistettava, että kaikki mahdolliset muut kirjoittajat ovat tietoisia abstraktin sisällöstä ennen lähetystä.

    5. Hyväksytyn abstraktin lähettäjä/esittäjä pääsee ilmaiseksi FinnEM2023-konferenssiin.

    6. Abstraktien lähetyskieli on suomi tai englanti. Pyydämme lähettäjää varmistamaan etukäteen, että abstraktin kieliasu on julkaisukelpoinen.
      Mahdollisten kuvien tekijänoikeudet on oltava selvillä.

    7. Koskee vain tason 3 abstrakteja:
      Lähetetyt abstraktit eivät saa sisältää jo aiemmin julkaistua aineistoa. Aiemmin muualla esitettyjä abstrakteja ei myöskään hyväksytä.

    8. Useamman kuin yhden abstraktin saa lähettää, kunhan lähetetyt abstraktit ovat selkeästi toisistaan erottuvia.

    9. Eettinen arviointi (tarvittaessa) pitää olla hyväksytty ennen lähetystä ja lähettäjää pyydetään ilmoittamaan mahdolliset eturistiriidat (conflicts of interests).

    10. Abstrakteja ei voi muokata lähetyksen jälkeen. Esitettävän posterin sisällön tulee vastata lähetetyn abstraktin sisältöä. Pienet korjaukset ja lisäykset hyväksytään.

    Pyydämme valmistelemaan seuraavat tiedot abstraktin lähetystä varten:

    • taso ja aihealue

    • nimet (etu- ja sukunimet)

    • affiliaatiot tai oppilaitos

    • kirjoittajan sähköpostiosoite

    • otsikko

    • pääteksti (350 sanaa)

    • 3 lähdettä, lähdeviittaukset päätekstissä

    • 1 kuvio/ taulukko

    Lähetetyn abstraktin tulee seurata alla olevaa rakennetta:

    1. Tausta (jossa ilmenee tutkimuskysymys, tavoite tai hypoteesi)

    2. Tutkimusmenetelmät

    3. Tulokset tai löydökset

    4. Johtopäätökset

  • Konferenssiin valitut abstraktit esitetään FinnEM -konferenssissa posterin muodossa. Posterit tuodaan konferenssiin esittäjän toimesta. Posterin formaatin ohjeistus tulee valinta ilmoituksen mukaan

    FinnEM Akatemian arviointiryhmä arvioi kaikki lähetyt abstraktit. Abstraktit anonymisoidaan ennen arviointia. Päätös abstraktin hyväksymisestä lisätietoineen lähetetään sähköpostitse abstraktin esittävälle kirjoittajalle.

    Arviointi perustuu abstraktin sisällön ja kirjoitustyön laatuun ja selkeyteen, tulosten oikeudellisuuteen, sekä aiheen arvoon ja relevanssiin FinnEM-konferenssille. Arvioinnissa huomioidaan lähetetyn abstraktin taso, eli arvioinnissa ei vertailla abstrakteja eri tasoryhmien yli.

    Kaikista arvioiduista abstrakteista omassa tasoryhmässään (tasoryhmät 1–3) parhaimmat pisteet saanut abstrakti voittaa maineen ja kunnian lisäksi osallistumisoikeuden seuraavaan Laatupäivystyksen OlhavaEMC tai PyhäEMC -koulutustapahtumaan! ja maininnan FinnEM:n sosiaalisen median kanavilla.

    Nämä oman tasonsa "best abstract" esitetään suullisesti FinnEM-konferenssin aikana. Esityksen kesto on noin 5–7 minuuttia.

    Tieto Best Abstract valinnasta ilmoitetaan lähetettävälle kirjoittajalle etukäteen.

    Abstraktihakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja FinnEM noudattaa yleisiä GDPR-säännöksiä.